Alfabetizare digitală – IC3 2017-10-12T18:12:32+02:00
IC3 Digital Literacy Certification Logo

Tehnologia face acum din viața noastră zilnică, de aceea este acum de importanță critică să înțelegem cum funcționează și cum o putem folosi în beneficiul nostru.  Astfel, chiar dacă vă orientați spre o carieră în IT, sau dacă doriți pur și simplu să deveniți mai eficienți în utilizarea tehnologiei, certificarea IC3 poate fi soluția voastră.

Certificările IC3 sunt recunoscute și echivalate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice cu examenul de competențe digitale la bacalaureat (Proba D).

IC3 Digital Literacy Certification Logo

Cu accentul pe nevoile de învățare și nivelul de competențe digitale ale elevilor de clasele V-VIII, certificarea internațională IC3 Spark validează competențele de bază ale unui utilizator începător și care abia s-a familiarizat cu utilizarea calculatorului și a celor mai importante aplicații Office. Certificarea IC3 Spark a fost creată pentru elevii din ciclul gimnazial care abia au luat contact cu calculatorul și care sunt în etapa inițială de formare a competențelor digitale.

IC3 Spark - Învață mai mult

Obiectivele de examinare IC3 Global Standard 4 (GS4) sunt aliniate celor mai noi tehnologii, inclusiv social media, colaborarea online și cloud computing. Certificarea IC3 – Global Standard 4 cuprinde 3 examene separate: Bazele utilizării calculatorului, Aplicații cheie și Activități online.

IC3 GS4 - Învață mai mult

IC3 Global Standard 5 (GS5) este versiunea actualizată a certificării IC3 lansată la începutul anului 2016. La fel ca și predecesorii săi, certificarea IC3 GS5 cuprinde aceleași trei examene: Bazele utilizării calculatorului, Aplicații cheie și Activități online dar cuprinde actualizări care țin pasul cu tehnologia de azi, inclusiv utilizarea dispozitivelor mobile.  Certiport este dedicat menținerii unui singur standard digital global, iar certificările sunt actualizate în funcție de progresul tehnologiei.

IC3 GS5 - Învață mai mult