Project Description

IC3 – Global Standard 4 pentru elevi și cadre didactice 

  • IC3 Global Standard 4 și IC3 Global Standard 5 sunt echivalate cu examenul de competențe digitale la Bacalaureat conform OMENCS 3682/2016
  • Începând din luna iunie 2020, cadrele didactice care obțin certificarea IC3 dobândesc 15 credite profesionale transferabile CPT conform OMEC 4413/28.05.2020 

 

OBȚINEREA CERTIFICĂRII IC3  

Pentru obținerea certificării IC3 (Global Standard 4 sau Global Standard 5) este necesar să promovați cele trei examene de certificare IC3  

  • Examen 1 – Bazele utilizării calculatorului (45 de întrebări, 50 de minute) 
  • Examen 2 – Aplicații cheie (45 de întrebări, 50 de minute) 
  • Examen 3 – Activități online (45 de întrebări, 50 de minute) 

Examenele IC3 se susțin într-un Centru Autorizat de Testare Certiport (CATC): 

  1. Dacă la școala dvs. de proveniență există un CATC, atunci puteți să susțineți examenele chiar la școala dvs. 
  2. Dacă la școala dvs. de proveniență nu există un CATC, aveți două posibilități: 
  • Susțineți examenele de certificare într-un CATC din apropiere. Vă rugăm să ne contactați la info@certipro.ro pentru aceste informații. 
  • Înregistrați un CATC la școala dvs. (doar dacă există minim doi candidați pentru sistemul Certiport nu permite auto-supravegherea). 

 

IMPORTANT! Până la finalul anului 2021, Certipro pune dispoziția centrelor de testare serviciul de examinare de la distanță Certiport ExamsFromHome. Navigați la secțiunea Centre de Testare pentru mai multe informații.  

Pentru susținerea examenului orice candidat trebuie să aibă un cont de utilizator Certiport. Pentru mai multe detalii, navigați la secțiunea Candidați 

 

ACHIZIȚIA DE VOUCHERE IC3 

Achiziția voucherelor se realizează prin transmiterea unei comenzi la info@certipro.ro cu mențiunea datelor de facturare (nume, prenume, CNP și adresa pentru persoane fizice și denumire instituție, CUI și adresa pentru persoane juridice). 

Certipro Education va emite o factură în format digital conform comenzii și va transmite această factură spre solicitant. 

După înregistrarea plății, solicitantul va primi prin email codurile de examen achiziționate. 

 

RESURSE GRATUITE DE PREGĂTIRE PENTRU OBȚINEREA CERTIFICĂRII IC3 GS4

Dacă considerați că aveți nevoie de pregătire sau recapitulare înainte de susținerea certificării, vă recomandăm  următoarele materiale gratuite de studiu pe care le puteți descărca de aici:

IC3 – Global Standard 4 – Limba română și engleză

Salvați pe propriul calculator fișierele descărcate și parcurgeți materialele în ritmul dvs. 

 

MATERIALE INFORMATIVE

 

Cumpărați voucher